שנת 2023 עומדת בפתח ואיתה החששות ממה שצפוי בחודשים הקרובים. "השוק מאוד דינאמי והנתונים כל הזמן משתנים" אומר אורי קרן, שותף ומנהל השקעות ראשי במור גמל ופנסיה. "אנחנו מעריכים שעברנו את השיא של האינפלציה, וקצב הירידה שלה הוא שישפיע על תזוזת השוק בטווח הקצר ועל גובה הריביות".
"ככל שהריבית עולה ותישאר גבוהה, וככל שהכלכלה מאטה ושיעור אבטלה יתחיל לעלות, הכסף הפנוי לצריכה הולך ויורד וכך גם הרווחיות של החברות נפגעת", מסביר קרן. "אנחנו מעריכים שלפחות ברבעונים הקרובים הסביבה תהיה תנודתית. להערכתנו, לקראת סוף 2023 קצב ירידת האינפלציה ישתפר והבנקים המרכזיים יפסיקו עם העלאת הריבית. כשהריבית תרד, האופטימיות תוכל לחזור לשווקים הפיננסיים, אך אנו מעריכים כי זה יכול לקחת עוד זמן".
קרן בוחן את אפשרויות ההשקעה בתקופה התנודתית בהיבט של שלוש קבוצות מוצרים המרכיבות את התיק המוסדי הממוצע. "הראשון, הוא כמובן מניות. למרות שהמניות ירדו אנחנו זהירים ועדיין נמצאים בחשיפה יחסית דפנסיבית. הקטגוריה השנייה היא חוב. אחרי שנים של תשואות מאוד נמוכות באג"ח הקונצרניות, העולם השתנה לגמרי ונפתחו הזדמנויות חדשות".
"החלק השלישי בתיק הוא ההשקעות הלא סחירות", אומר קרן. "ככל שהשווקים הסחירים תנודתיים וקשה לחברות להנפיק, לגייס חוב ולממן את הפעילות השוטפת שלהן, כך הן הולכות לעולם של הנכסים האלטרנטיביים, ואנחנו מעריכים שההזדמנויות שם יגדלו בצורה משמעותית".
צפו בראיון המלא מתוך הוועידה השנתית של עדיף:
צילום: דרור סיתהכל